XXV Marxa Romànica de Navàs

El passat diumenge 13 de març va tocar sumar uns quants punts més per aconseguir un dels reptes del 2012, la Copa Catalana de Caminades de Resistència. Aquest cop la cita era a Navàs.

Vaig anar-hi amb el Pere, aquest cop es va trobar bé. Com sempre, fem un plantejament conservador: No córrer!! Doncs ens esperen molts kilòmetres al llarg de l’any. Sortim de La Selva al migdia, una mica passades la una, i a les 3 i poc ja estem a Navàs. Així que a fer un primer pas, el dinar! Un taper d’espaguetis acompanyats d’oli amb all i orenga, de postres un tall de pastís de formatges i un refresc. Fem un te per passar les dues hores que ens falten per l’inici de la marxa. La processó va per dins, tota la setmana ha fet molt bon temps, però fa molta xafogor i les previsions ens anuncien pluges locals. El cambrer del bar ens confirma que cada any per la marxa plou. Anem a buscar el dorsal, i ens esperem a la sobra, el sol encara ens aixafa. Es el moment dels nervis, que la espera se’t fa llarga per les ànsies de començar. Però té el seus moments, és quan et vas trobant amb companys de marxes amb qui has compartit hores en altres marxes. Avui em trobo amb el Miguel, amb qui vaig compartir camí des del far del Cap de Creus fins a Llançà.

Comença la marxa amb una bona traca. La sortida se’m fa estranya, això de sortir caminant se’m fa estrany. Però pensar que ens estem reservant em consola. Només han passat 10 minuts de la sortida i ja comença a caure quatre gotes, pero decideixo no possar-me l’impermeable, total, acabaria suat de d’alt a baix! Així que només cobreixo la motxilla, però deixo l’estelada a la vista (aquesta estelada la porto a totes les marxes, ella també fa la Copa Catalana, com no?!). Passen els minut i la pluja s’intensifica, les pistes queden enfangades de punta a punta. Fet que ens dificulta el caminar, doncs a cada pas s’ha de vigilar a que no se’t giri el genoll i evitar una greu lesió.

Per sort, força abans d’arribar al primer control para de ploure i surt el sol. Passem el primer control, i primera sorpresa, només tenen taronja, i (digueu-me triquismiquis) mai m’ha entrat la taronja, així que abans de vomitar-la decideixo fer un glop d’aigua i continuem. Anem fent fins que trobem una baixada tècnica. Ara si que no podem resistir! Correm avall, quin gust!! Poc desprès i quan es comença a fer de nit, trobem el segon control, aqui si que mengem milllor: uns entrepants. Tot i que al llarg de la marxa els aborrirem de veure’ls! La veritat, pel meu gust amb un entrepà o dos ja n’hi ha prou, ja que el pà atipa molt. Uns metres sortint d’aquest control ens ajuntem amb el Josep Maria. Amb el Josep Maria anirem junts fins al final, espero trobar-nos en alguna altra marxa. La nit se’ns fa llarga, però el te amb mel que trobem en un control dins d’una petita ermita ens anima. Alli ens diuen que falten 4km per trobar el pròxim control que el porten unes escoltes, que hi trobarem música. la veritat és que música poca, però hi trobem un plaer que feia anys que no menjava: bollicaos!!! Que ara recordi, ens falten dos trams de pujada importants abans d’arribar al final, però encara molts kilòmetres. Es comença a fer de dia i la llum ens de la matinada ens permet gaudir de paisatges i imatges precioses (suposo que el cansament també ajuda).

Ja no m’enrollo més, en resum una marxa que se’ns va fer llarga (normal, moltes hores de nit), els controls tenen molt marge de millor en quant a aliments. Però cal destacar el tracte amable i divertit del voluntaris que han fet possible que es realitzés aquesta marxa. M’he deixat de descriure el paisatge que hem vist, gran majoria camps de sembrat i molts masos abandonats, i els que estaven habitats estaven molt aïllats un dels altres. Molt diferent de la proximitat que estem acostumats a les terres del Baix Camp. Segur que estan més tranquils!

Que mentider que sóc, dic que no m’enrotllo més, i ja ho estic fent, així que us deixo amb el vídeo. Gràcies als dos nois i la noia que em van fer el massatge, no sé si va ser el massatge o que comencem a tenir un nivell de forma òptim, però l’endemà vaig estar de puta mare!!!

YouTube Preview Image


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php